☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2019年10月29日星期二

[媽咪雞蛋仔] 期間限定:紫薯蕃薯雞蛋仔




呢日行去灣仔188買野,期間經過媽咪雞蛋仔傳來一陣香噴噴的雞蛋仔味,我同老公都變成餓底,忍唔住買雞蛋仔食~

 睇住店內的巨形雞蛋仔Menu,真心選擇困難,樣樣都想食,老公想食伯爵茶朱古力味,但我見到有期間限定紫薯蕃薯雞蛋仔都好想試,所以一定過買哂2款,一人一底唔洗爭!





伯爵茶朱古力味雞蛋仔有濃濃的伯爵茶香氣,內裡有粒粒朱古力,啖啖食落去都有溶溶地嘅感覺,朱古力迷表示滿意。










紫薯蕃薯雞蛋仔食落感覺很實在,因為內裡充滿粒粒紫薯,真材實料,而且越食越飽~~~味道唔太甜都幾香紫薯味,期間限定可以一試!

呢度嘅雞蛋仔質感是外脆內軟,一底份量都幾多,因為粒粒雞蛋仔都充滿饀料,並非空氣感的雞蛋仔,食完夠哂飽!





之後叫多兩杯野飲,檸檬茶充滿新鮮檸味,好似Lemon CC咁,估唔到有驚喜!而奶茶口感順滑,唔太甜,充滿濃茶味,都好喝。

Btw, 下午時間灣仔呢間媽咪雞蛋仔都幾多人幫襯,但店員得一個姐姐,又收錢又整雞蛋仔,所以要等一陣,都算整得快,下次再試過第二款味雞蛋仔先!



媽咪雞蛋仔
灣仔灣仔道181A至181G地下D2舖 (港鐵灣仔站A3出口)







沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails