☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2019年8月1日星期四

Dr. Kong買鞋前先驗腳 X 開學裝備













皮皮9月就會升上四年級,真係覺得時間過得好快,不經不覺皮皮已經咁大個仔啦~

暑假有好多野要準備,書本和校服已經買好了~今日我就帶左阿皮去Dr. Kong揀返學皮鞋同埋書包。今年佢高左好多,要換過對返學鞋,小朋友長時間著住又成日紮紮跳,一對舒適、健康嘅返學鞋好重要!

喺Dr. Kong買鞋好貼心,店員姐姐會先幫小朋友驗腳,睇下有無扁平足,仲可以check埋後跟斜度!有左結果之後店員根據小朋友嘅足部情況,因應腳形揀選適合佢嘅鞋墊同健康鞋~店員姐姐叫我地揀鞋時留意後跟杯要加硬,穿着時先可以使後跟垂直,有機會減低出現扁平足嘅機會。

書包亦要搵一個合適皮皮身高嘅,四年級多咗好多書本練習,想搵個有護脊功能嘅書包。Dr. Kong嘅護脊書包有「無壓護脊設計」,腰帶設計有卸力功能,咁膞頭就少D壓力,冇咁易寒背;店員姐姐仲提皮皮執書包時將較重嘅書放到重心內板,將書本推近背部,咁就揹得舒服D,脊骨更健康!

有對舒服嘅返學鞋同埋型仔書包,希望皮皮會更加喜歡返學啦!媽媽希望佢升上小四後學懂更自律,做好自己,享受學習!

#DrKongHK #買鞋前先驗腳 #開學裝備 #健康返學鞋 #護脊書包









 Daidai & Pipi 的快樂魔法

關於daidai & pipi




daidaipipi

Instagram:daidaipipi




博客:



YouTube:
daidai Joan


e-mail: 

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails