☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2019年4月22日星期一

敏感牙齒人士挑戰·飲凍飲走飲管?!唔怕~我有Oral-B 抗敏護齦牙膏!



我自己今年叻左!因為我少飲了珍珠奶茶~ 但另一面其實我怕怕飲凍飲時令牙齒麻痹的冰冷感覺,敏感牙齒真的很怕碰到冰冷的水啊!




近陣子我在用Oral-B 抗敏護齦牙膏,添加專業口腔護理成分 – 亞錫,實心封堵大部分暴露象牙質小管。持續使用,強健脆弱牙齒牙齦,從根源對抗牙齒敏感問題。





• 舒緩: 初次使用,勁速舒緩牙齒敏感不適
• 封堵: 深入封堵暴露象牙質小管
• 強健牙齦: 持續使用,強健脆弱牙齒牙齦!





記住配合正確刷牙習慣,建議先刷及敏感牙齒,每顆 30 秒

減少吃喝高酸性的食物和飲品,都可以預防琺瑯質受酸蝕~








我自己一向是Oral-B 3D 電動牙刷用家,配合 0.01MM 超細毛護齦刷毛及壓力感應器提示刷牙力度,刷毛頂端磨圓處理, 柔軟呵護牙齦,敏感牙齒/患有牙肉問題嘅朋友就啱哂!






而家唔怕牙齒敏感,黎緊夏天,應該可以享受凍飲啦!

#OralBHK #抗敏護齦牙膏 #敏感牙齒 #牙齒敏感 #走飲管








關於daidai & pipi

博客:
Blogspot . ohmykids  . Oh!爸媽MamiBuy 
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty 

Instagram:daidaipipi











沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails