☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2019年4月14日星期日

朗豪坊 ‧ 手塚治虫誕生90週年展






我記得小時曾經好中意睇《三眼小子》,三眼小子第三隻眼貼住膠布時會好乖好純真,但一撕走片膠布就變得好邪惡,我每次見到佢塊膠布甩咗,我都驚到暗埋眼,又要驚又要睇,是童年回憶呢!

最近童年回憶嚟咗旺角啊!

「朗豪坊 ‧ 手塚治虫誕生90週年展」帶來了手塚老師經典作品《鐵臂阿童木》、《怪醫秦博士》同《藍寶石王子》等等,當然仲有我細個曾經睇過嘅《三眼小子》啦!





呢度有2.5米高吹氣阿童本在展覽廳中央,下面吊住一支支墨水樽你又知唔知係咩呢?細心D睇,正面睇係「90」 ,側面睇係阿童木,慶祝手塚治虫誕生90週年!











另外仲有巨型漫畫書、經典角色打卡位,鍾意阿童木嘅朋友仔一定要來影相呀!
















場內當然唔少得有Pop-up Store啦!記住你搜救手塚治虫經典角色嘅限量版Figure呀!我見到三眼小子嘅Figure,都好想買個返屋企擺,超罕有!







「朗豪坊 ‧ 手塚治虫誕生90週年展」
日期:12/4至13/5 
時間:11am-11pm
地點:4樓通天廣場

#langhamplace #朗豪坊 #手塚治虫誕生90週年展







關於daidai & pipi

博客:
Blogspot . ohmykids  . Oh!爸媽MamiBuy 
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty 

Instagram:daidaipipi











沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails