☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2018年7月22日星期日

一日返足8份工! @ 挪亞方舟 「職業特工大本營」






皮皮好中意去 #挪亞方舟 玩架!因為挪亞方舟呢度每逢到大假期都有特別活動預備俾小朋友玩餐飽!今個暑假有 「職業特工大本營」~ 一日返足8份工!體驗唔同行業的工作樂趣~!~

「職業特工大本營」特設八大特色職業場景,包括:
👩🏻‍🚒精英消防體驗營
👨🏻‍✈️飛凡機師訓練中心
✈️機艙服務員培訓學校
🏎極速賽車訓練場
👮🏻‍♀️警隊小先鋒學堂
👨🏻‍🚀飛越太空基地
👩🏻‍⚕️小小仁醫中藥堂
👨🏻‍🔧樂園建築師事務所


小朋友們換上各行業的醒神制服,似模似樣地去「返工」~!換上消防員或警察制服時,特別英明神武!穿上飛機師的衣服時,真係靚仔過Chi Lam呀!~~~女孩子換上機艙服務員的套裝,漂亮到不得了!

別以為只有小朋友玩,爸爸媽媽都可以參與其中,例如小朋友是消防員時,爸媽便模擬置身火海,由英勇的小消防員拯救你!~當孩子是機艙服務員,爸媽又可以變身做乘客,扮登機,又有靚仔靚女的小小機艙服務員送餐給你,貼心服務令旅程寧舍愉快!

媽媽認為一個入場票價(小童$138)便可以玩足咁多個遊戲真係好抵呀!可以在「樂園建築師事務所」任玩K’nex 模型好難得,在「飛越太空基地」製作的小手工更可以拿回家做紀念~而且學到生活知識,例如在「精英消防體驗營」學防火知識,「機艙服務員培訓學校」學習乘坐飛機的安全及求生知識,對家長和小朋友來說都很實用呢!






 精英消防體驗營











 飛凡機師訓練中心











 機艙服務員培訓學校











 小小仁醫中藥堂










 樂園建築師事務所











 警隊小先鋒學堂










 飛越太空基地











 挪亞生命館








小貼示:以上活動於活動開始前指定時間派籌,名額有限,先到先得,額滿即止。可以到活動時間表睇定時間去拎籌玩呀! (https://www.noahsark.com.hk/tra/pdf/se-timetable.pdf

挪亞方舟「職業特工大本營」
活動日期: 2018年7月14日至8月26日(逢星期六及日)
時間: 上午10時至下午6時
網站: http://www.noahsark.com.hk
入場費: 成人HK$168,小童及長者HK$138(已包括「職業特工大本營」活動)








關於daidai & pipi



博客:
Blogspot . ohmykids  . Oh!爸媽MamiBuy 
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty 
MyBB

Instagram:daidaipipi








沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails