☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2018年5月2日星期三

核酸改變體質,再見甲狀腺!




#開心哂 #可以食雪糕慶祝


上年年初我的健康很差,頸上無端端長了一粒瘤,而且同時喉嚨發炎長滿白點,病了很久很久,不停看中西醫和被轉介到醫院的專科門診,最終find out是 #甲狀腺 問題和 #淋巴核 ,有一刻我以爲自己死得🤪!搞左成年心力交瘁,年紀越大身體越多問題,加上從小到大都是藥煲,食藥食到抑鬱...


專科醫生說沒有藥物可治我的甲狀腺問題,我唯有自己找辦法啦!曾有一段時間每星期都找中醫師把脈兩次,每天都要喝難喝的中藥,但抵抗力還是很差,身體還是調理不好。直至在去年11月,朋友介紹我喝 #核酸 改善身體問題,今天我可以大聲地說, #核酸真的能幫到我  !今天到專科醫生處覆診,醫生說我的甲狀腺「好正常」,「完全冇野啦!你唔洗再黎覆診了!」~~~嘩!開心得我!我唔洗再憂心啦!我可以繼續食我中意嘅食物,可以勁食雪糕啦!









我大約喝了半年核酸,期間都沒吃其他supplement,我感到身體好左好多,只是喝後一個月發了一次燒,那次發燒沒太大病徵,燒了2-3天身體便復原了,自然療法的醫生說這是 #好轉反應 ,過了這次後都touch wood 沒在病,在冬天時流感爆發,頂得住沒有再傷風感冒,到今次覆診,都唔再怕見醫生了,因為我知道自己身體比之前好,復活節去左東京十幾日旅行,我日日都有喝核酸,有氣有力玩和充滿戰鬥力Shopping! (去年去名古屋抵抗力差病到屎屎下,乜都買唔到)


皮仔都有日日飲核酸,佢嘅鼻敏感都好左好多,身體好自然便會長肉肉,健健康康地成長!


我唔係話核酸係咩神藥(根本唔係藥),我只係搵到一隻啱自己同阿囝嘅supplement!核酸是人體第七大所需元素,而身體內的細胞是由核酸組成,簡單些說人每天都會死好多細胞(媽我死更多的),如果細胞越來越少,自己身體又產生唔到,就會加速衰老,從而引起很多長期病甚至患癌症的機會。


而小朋友活動量大,又急速成長,佢哋就更需要核酸來增強體魄,加速成長,增強抵抗力,咁就少很多敏感症狀,身體自然更健康!

















士多啤梨雪糕好好味!








綠色是核酸
紅色是美肌膠原飲











終於唔洗再睇專科啦!

























太長氣,之前寫過核酸的好處可以去呢個blog
http://daidaipipi.blogspot.hk/2018/01/fordays_13.html


一句到尾,我真係好鍾意核酸,幫我改善體質,我唔洗成日睇醫生啦!


#半年冇傷風感冒啦
#我唔要做藥煲
#我要健康
#小朋友長肉肉
#緣份讓我遇上核酸
#越飲越年輕



























關於daidai & pipi
























博客:
Blogspot . ohmykids  . Oh!爸媽MamiBuy 
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty 
MyBB

Instagram:daidaipipi













LinkWithin

Related Posts with Thumbnails