☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2018年3月26日星期一

復活節親子活動@挪亞方舟「森林奇遇大歷險」





返埋今個星期學,下星期便是復活節假期啦!

皮皮很期待長假期的日子,因為可以玩餐飽嘛(^з^)-☆ 

周未我地去左挪亞方舟玩!今個復活節主題是「森林奇遇大歷險」,真係好啱鍾意冒險嘅小朋友,遊戲嶄新刺激,每次來挪亞方舟都有驚喜! 

今次最驚喜是「綠野尋寶GPS」,小朋友來到挪亞花園尋寶,透過GPS程式找出各種動物的所在點,更考考小智慧,答啱問題便可得到寶藏密碼,家長又可同時跟小朋友合作,訓練小朋友腦筋,增強解難能力,有得玩又有得學,媽媽角度真心Good!小朋友也樂在其中呢! 

另外挑戰感官的「神秘黑暗探險之旅」也非常推介,小朋友蒙著雙眼,摸黑穿梭於模擬森林,運用聽覺、觸覺、嗅覺等多種感官完成任務闖關,透過黑暗體驗學會以勇氣和力量面對困境。 

最開心莫過於食!復活節限定期間推出「Glamping樂逍遙」~ 在大自然中搭建帳篷,享受美味午餐,食飽又可以在帳篷躺臥片刻,皮皮和余小B當左做自己屋企咁,非常Relax!輕鬆打造寫意野餐露營樂!















































另外仲有其他好玩活動,可到挪亞方舟Facebook看看啊!

挪亞方舟「森林奇遇大歷險」
日期:24/3起至8/4 (逢星期六、日及公眾假期)
收費:成人$168、小童/長者$138(指定活動需額外收費)
詳情: https://www.noahsark.com.hk/tra/2018easter.jsp

 #復活節親子活動 #假日好去處 #挪亞方舟 #森林奇遇大歷險














關於daidai & pipi

博客:
Blogspot . ohmykids  . Oh!爸媽MamiBuy 
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty 
MyBB

Instagram:daidaipipi









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails