☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2017年10月19日星期四

[家庭相/親子攝影] 幸福宣言 韓系佈景超溫馨!皮家的快樂回憶~




十月是我們皮家一年一度的大喜日子!

我們仨都是在十月份生日的啊!

今年十月初我們到了「幸福宣言」影家庭相,作慶祝活動之一~

加上我們都好幾年沒拍過家庭相,皮皮今年七歲了,就趁在這時候留下回憶

小朋友真是大得好快!而一家人(尤其是爸爸)很少一同拍照⋯⋯

難得決定影一次,所以想找間質素好的攝影公司影家庭相

經網友推介最後我們選了「幸福宣言」






「幸福宣言」的影樓今年全換了新場景

我們特別喜愛這個野餐景,田園風小清新

一家人開開心心食下野、傾下計,很和諧溫馨!





拍攝時間為1.5小時,我們影了大約210張照片(都蠻多的!)

皮皮表情十足,全因攝影師和助手不停想計仔引小朋友笑(≧∇≦)

平時爸爸好少影相,其實只要做回自己,不用生硬看鏡頭,一家人自然地傾計、玩

影出來的照片都很自然

攝影師很能捕捉溫馨的一刻啊!













田園景影得最多!因為皮皮好中意玩結他(≧∇≦)




然後是韓系小花園,較浪漫的風格,我已在想明年結婚十周年好不好跟老公多拍一攝?!








很驚喜「幸福宣言」這裡有木馬!

皮皮一來到便說要騎木馬,好好玩(≧∇≦)











我們在這裡一共拍了七個場景!實際這影樓還有好幾個場景還沒拍~




看得出這裡的場景很用心佈置,

聽職員講佢地在裝修和佈置方面參考很多外國設計,所以有很多不同風格的傢私和小擺設

很有心機~

這吊燈佈景顯得特別溫暖~











私心認為,皮皮真是好靚仔呀!






好有動感!









影完大影樓後便轉到兒童房,呢張碌架床實在太吸引,小朋友一見到就會忍不住爬上去!

仲有隻大毛毛,好吸睛!

媽媽我特別愛背後我地圖牆壁,真童趣!















最後是白色門景,我蠻喜歡這裡,比較簡單清雅~












影左210張

張張相都好靚好中意,影到皮皮好靚仔!

我真的選擇困難⋯

不過「幸福宣言」係一個價錢可以取回所有照片,佢地會將所有照片製CD比你

另外呢個package 會送5張修圖照和2張A4size大相,如加相架只是$160,都很合理啊!

大家最關心是價錢方面,我地係假日去影,即1.5小時,照片全取大約$3000,如果選平日影會便宜$500,而大家真的有興趣,可以同「幸福宣言」果邊講話係睇左Daidai & Pipi 呢個blog,「皮媽介紹」的話會再減$500!

真心覺得,好少影家庭相的我們,真是會希望影得靚d!今次很稱心滿意~

而「幸福宣言」佢地好專業,已經開左十幾年,我結婚果年都聽過佢地,影pre-wedding 好靚!如果我老公願意,睇下出年有冇機會影輯十周年照片啦(≧∇≦)

今次分享咁多先,太多太多相,如果係friend就問我拎來睇,我save哂在手機,得閒回味一下會很開心的!






「幸福宣言」

https://www.facebook.com/DPbabe/

www.dpbabe.hk












關於daidai & pipi

博客:
Blogspot . ohmykids  . Oh!爸媽MamiBuy 
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty 

Instagram:daidaipipi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails