☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2017年9月15日星期五

綠茶乜乜乜@McCafe









綠茶控 Lunch 飯都唔食都要試綠茶乜乜乜!

食左 #McCafe新出的 #綠茶千層蛋糕 

可能之前食過 #LadyM 神級千層蛋糕,所以老麥比下去真的削好多⋯

呢個蛋糕中間的綠茶cream茶味不出,感覺稍甜,幸好紅豆夠軟身和平均分配,能平衡返過甜的口感。

用叉叉開蛋糕見到千層皮和cream是分離的,不夠緊貼,千層皮不夠薄,但還可接收。

蛋糕面層佈滿綠茶粉,在這裡吃到茶味,底層有一層薄薄的綠茶海綿蛋糕,味道不太突出。

不過以$17(配飲品價錢)算是便宜,試一次OK,唔會再有下一次。

另外飲品點了 #綠茶朱古力 X Oreo ,我覺得奶味偏重,冇乜綠茶& 朱古力味,塊Oreo是另上的,我不喜歡這杯,喝到我肚疴⋯⋯(我唔飲得奶),好明顯呢杯落左好多奶,值得一讚是McCafe姐姐好有心機拉花,又提我小心拎,影相幾靚架!

下次試埋個綠茶撻再匯報,報告完畢。









關於daidai & pipi

博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  Miniwise

Instagram:daidaipipi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails