☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2017年9月22日星期五

食得又玩得! 奇華「迷你姆明奶皇月餅禮盒」、 「十五年陳皮貢餅」







三層驚喜  「迷你姆明奶皇月餅禮盒」(HK$165元正)


 




奇華餅家矜貴之選   「十五年陳皮貢餅」(HK$288/8個)


 




中秋節未到但我已經食左幾個月餅(^з^)-☆


謝謝奇華送來的月餅,這盒「迷你姆明奶皇月餅禮盒」真係好靚呀!裡面有好好味嘅朱古力和奶黃月餅外,最正係個盒是姆明屋企造型,分成三層可以留來儲物用!估唔到而家嘅月餅可以咁可愛!


另外還有矜貴之選   「十五年陳皮貢餅」,又係靚到不得了,月餅造型漂亮,加上金箔顯得十分華麗,月餅以新會十五年遠年陳皮,再配以頂級天津紅豆製成,幽香芳甜,如果加壼茗茶齊嘆真令人享受~ 


今日已經進入秋分,得返十日就中秋,如果有月餅券就記住快換啦!












奇華餅家 Kee Wah Bakery 

#中秋節 #月餅 #人月兩團圓








關於daidai & pipi

博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  Miniwise

Instagram:daidaipipi
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails