☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2017年7月18日星期二

海洋公園夏水禮(^з^)-☆療癒鴨仔。巨型沙雕。瘋狂玩水!




去玩去癲黎Ocean Park!~

今個夏天海洋公園又有夏水禮喇!梗係約埋班friends去玩啦!今年有6500隻經典鴨仔在公園游呀游!還有令人感到超驚歎嘅六米高巨型沙雕!超好玩!暑假必去海洋公園happy呢!!!





今日我哋皮皮一家約左好朋友黎玩!嘩!超級好天氣!身心都熱血沸騰!



入到公園d小朋友話要先去威威天地玩,途經仲見到金鋼鸚鵡,梗係要集郵啦!



威威天地呢度全部都係鴨!



周圍嘅裝飾係鴨⋯攤位遊戲禮物變咗鴨⋯連船船都係鴨仔~~~



跟住仲見到超~級~多鴨!

睇住啲鴨仔係池上游來游去,好療癒呀!~

但我個friend話好密集恐懼喎⋯⋯(≧∇≦)






海洋公園嘅哥哥話呢度大約有3000幾隻鴨仔,咩唔係6500隻咩?原來全個公園加加埋埋有6500隻,你地黎玩就見到不少地方都有鴨仔蹤影的~

哥哥仲比小朋友一人拎2隻鴨仔影相,識揀梗係揀隻大鴨仔啦!





威威天地嘅城堡同遊樂場都換上了新設施,好cute好靚呀!




不過果日太熱冇玩瀡滑梯,堅辣PatPat!





中午去左海龍王餐廳食lunch ,我哋都係第一次黎咋!如果大家黎OP打算去各餐廳食野,不妨預早幾日book位,我果日入園前先記得book,已經full booking⋯ 但客戶服務員好好,提我一入園去餐廳walk-in留位,都可以留定當日枱呀!




小朋友最期待食兒童餐,海洋列車咁嘅樣係咪特別好食?阿皮就話好好味喇~





不過兒童餐重點係呢隻鴨仔雪芭,我覺得味道似雪硬左嘅芒果布甸!咁得意咩味都唔緊要,最緊要係影張靚相開心share!





鴨仔咁cute唔好俾佢停,爸媽們每人叫左杯鴨仔黑牛齊齊飲,重點有哈根大師朱古力雪糕,如果再凍D再多bubbles D就勁解渴了!




食飽飯有大海豚公仔出嚟影相,超級滿足!




走出外看到地上有大熊貓畫!



香港老大街那邊有鴨仔商店~



如果想帶頭先嗰啲游水鴨仔返屋企,可以來呢度整返個印有自己名字的專屬鴨仔啊!









在海濱樂園海洋列車站外有個彈彈屋,可惜阿皮未夠高,就只有睇住好朋友玩為佢打氣!





上到高峰樂園碰碰車附近有水戰大激鬥,兩個爸爸齊發水彈,左閃右避都玩到濕哂,正呀!




玩完一輪小朋友問幾時可以玩水啊?

好!我哋即刻來怡慶坊!



入到去就見到巨型沙雕!非常巨型,維肖維妙,可愛到震!




成個海洋奇觀咁,好逼真啊!




健力士世界紀錄雕塑大師Ray Villafane與團隊更在設計一個新的沙雕作品,好厲害!




叫小朋友影相難過登天,佢地9秒9去左玩沙沙,還有另一個互動沙雕工作坊,也不容錯過~



然後來濕身啦!

人人也期待大水桶倒水的一刻~




每個角落都有水玩!



泡泡區超震撼的!



噴泡泡的一劾開心到爆炸!




玩左好耐好耐,完全唔捨得走(≧∇≦)

夏水禮玩水區附近仲有更衣室,玩濕哂都唔怕!記住帶多套衫黎換呀!




當日仲去左冰極之旅、南極奇觀、海洋奇觀等等,實在唔夠時間玩~




我地已經計劃好下次來海洋公園嘅活動,希望暑假尾再黎玩多次啦!





海洋公園夏水禮
活動日期:201771日至827
更多詳情:https://goo.gl/oZ554J










關於daidai & pipi

博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  Miniwise

Instagram:daidaipipi


沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails