☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2017年7月18日星期二

2017書展必玩!「樂在棋中」港鐵新遊戲





今日書展開鑼啦! 真的超級想去⋯⋯ 其中一個目標係去 樂在棋中社會企業 玩遊戲!

今年有個急口令遊戲,小朋友過到關就送一盒港鐵桌上棋子,呢盒棋皮皮有舊版《扶手電梯安全篇》,考完試果排仲日日帶返學校和同學仔玩,非常益智!今年仲推出《緊急疏散篇》,絕對要儲齊一套!

「港鐵沿途有禮」桌上遊戲我地一家都好中意玩!晚上食完飯都會圍埋一齊玩Board Game,動動小朋友腦筋外,更重要是加深親子關係,更能培養小朋友品格,從遊戲中學習勝不驕、敗不餒的精神,減少玩電子遊戲,爸媽也減少拿手機,多真正陪伴孩子,家庭會更和諧,更有愛(≧≦)

謝謝 #樂在棋中 邀請我地參加 樂在棋中五周年分享會,可以一次過試玩哂咁多Board Game好開心呀! 仲好開心同到遊戲創作人Thomas 傾計,佢話今年書展會加更多存貨落booth,又有新遊戲和試玩,仲有大減價(^○^) 記住書展去 #樂在棋中 書展攤位:3C-A02








2017香港書展
日期: 201771925
地點: 香港會議展覽中心 






關於daidai & pipi

博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  Miniwise

Instagram:daidaipipi


沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails