☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2016年10月14日星期五

[穿搭] LookOfDaiDay❤️ 白TEE mix 連身裙最方便!



[穿搭] LookOfDaiDay❤️ 白TEE mix 連身裙最方便!

來到 LookOfDaiDay 夏日版第二集,終於有時間記錄下我的穿搭了(≧∇≦)可能第時睇返就會覺得歲月催人老=_= 皮媽都曾經青春過(≧∇≦)(≧∇≦)(≧∇≦)




夏日之佻皮~

白色蕾絲Tee  (Doublep)(https://www.facebook.com/doubleppop/)
黑白格子裙 (MyDress.com)
桃紅布鞋 (Shoopen)- $79對超抵買!




白色蕾絲Tee, 粉紅連身褲 (Doublep) (https://www.facebook.com/doubleppop/)

超仙身,勁中意呢套!多謝Sales妹妹推介!我得155cm都著得落長連身褲,仲要係粉紅色,好特別的一款,是我今年夏日最愛❤️




手造繡球花乾花頸錬 (花森)(http://instagram.com/flowers.forests)

我在手作巿集買的,十分喜歡這手作頸鍊❤️獨一無二



同場加映今年至愛唇膏,桃粉紅色令面色更顯白,加幾分甜美❤️ (Etude House)




今年突然鐘愛了連身的item! 穿得很舒服,加件tee又唔怕走光,湊仔好方便!

黑TEE + 杏色連身褲 (Bershka)




偽文青之選~ 

2 in 1 白色tee + 蕾絲背心 (Lowrys farm)
杏粉色闊褲  (大阪Wego)
New Balance 白球鞋好舒服!




同一件白tee+lace背心(Lowrys farm)

轉襯淺藍牛仔裙(Monki),簡單舒服~



原來我衣櫃好多好多白色衫架!著白色好像年輕一點,反而冇黑色咁肥。

白色蕾絲上衣 lowrys farm)
長頸鍊 (swarovski)




諗唔到點襯衫,白色上衣+牛仔褲就得啦! 

白色長身娃娃上衣 (taobao)
牛仔褲 (Uniqlo)
粉紅尖頭鞋 (shoopen)




白和淺粉紅是我最鍾愛的色調!

淺粉紅外套 (Zara)
白色背心裙 (旺角小店)
白色波點透明襪子 (Uniqlo)
New Balance 白球鞋






下雨天也要穿裙子出街

白色連身裙 (忘記,網購)
紫色雨靴(hunter)







今年最抵係買左呢條白色恤衫裙,是Zalora季尾減價貨,好像是60多元!

白色恤衫裙 (https://www.zalora.com.hk/)






去親event都著呢條裙!乜都襯哂白色就搞掂!!~不過食野要小心...




太陽眼鏡都是今年抵買之選,Uniqlo減價$59咋!




今年好流行露膊,其實⋯唔係幾啱我,我實在太多肉(≧∇≦)但都買左件露膊衫湊熱鬧!

藍白間條露膊上衣 (銅鑼灣小店)
黑色闊褲 (去年買,忘記)
adidas StanSmith




最後一套啦!

極之少穿花紋衣服,但很喜歡這條花花棉質裙,布料好舒服,又顯瘦!

花花棉質裙 (global work)
adidas StanSmith




最後分享今年的網購收獲啦!

白色側肩包在Zalora購入~ 都是幾十元的價錢,得閒上去尋寶啦~~~




在台灣Grace Gift 入手解兩對鞋子,好漂亮又好好穿!文青最愛(^○^)

不過我發現我都係中意著波鞋多(≧∇≦)呢兩對咁斯文真係勁少著LOL....


分享完畢! 希望下次分享秋天穿搭~~~







關於daidai & pipi
Daidai & pipi 的快樂魔法


博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  Miniwise

Instagramdaidaipipi

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails