☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2016年9月27日星期二

Disney Halloween Time – 反轉迪士尼!可愛又歡樂的萬聖節來啦(≧∇≦)


Disney Halloween Time – 反轉迪士尼!可愛又歡樂的萬聖節來啦(≧∇≦)

每次到迪士尼都有奇妙的事發生~

明明昨天下雨天陰陰,今天則太陽高高掛,仲有可以同皮爸入黎樂園玩,真係好難得呀!可以在這奇妙角度拍拖特別Sweet Sweet❤️




迪士尼的每一角落都換上可愛的南瓜和萬聖節裝飾,每個迪士尼朋友都穿上別緻的萬聖節服飾,你睇Chip & Dale幾cute!




好開心可以同Duffy 和新朋友 Gelatoni 影相呀!我第一次見畫家貓Gelatoni咋,真是好可愛❤️





黎到差不多是巡遊時間,我地去買d野食補給下先!萬聖節有限定米奇吸血鬼look爆谷筒,得意到呢~



一人一條雪芭解暑!咩入秋仲咁熱架!食過史迪仔和勞蘇雪芭即刻爽哂!




萬聖節期間,飛天巡遊變左「米奇Halloween大街騷」,超期待!



見到咁可愛嘅迪士尼朋友,加上輕快歡樂的音樂,我都好想一齊跳舞呀!





第一架米奇南瓜車來了!在場超有氣氛~




米妮南瓜車出巡,真心覺得今年迪士尼朋友的衣服好靚,留意下每架南瓜車都唔同樣架!






米奇與他的好朋友都到齊哂!「米奇Halloween大街騷」好值得睇,入黎記得霸個靚位呀!





在樂園的每一角都不難發現米奇頭南瓜的可愛踪跡,今年好像特別靚,我又瘋狂咁影相啦(≧∇≦)







樂園周圍都充滿歡樂氣氛,完全沒有恐怖萬聖節的感覺,小朋友來到一定唔驚驚!

但有一個地方,真係要睇你夠唔夠膽挑戰⋯⋯




「詭夢實驗室」黎啦!這裡是全樂園中唯一一間「鬼屋」,但今次唔係玩血腥恐怖,而係玩迷離、驚喜,你問我驚唔驚?我就覺得好正!實驗室一關接一關,有故事承接,好想一直走下去看故事!


邊走邊看就會發現熟悉的迪士尼人物和故事,最深刻印象有《反斗奇兵》安仔的玩具房,甩頭甩骨的玩具原來可以咁詭異(*^◯^*)




《愛麗絲萬遊仙境》裡的瘋帽先生都在實驗室裡開party!

仲有最驚險刺激的《魔盗王》情節!可以瘋狂尖叫!

仲有其他迪士尼故事⋯
都係唔講咁多賣下關子才好呢~





如果萬聖節期間再來,我一定一定會再入實驗室玩多次架!我真係勁中意古怪的事~ 被老公說中:「識左你廿年都未見過你驚鬼!」(≧∇≦)

Well~ 鬼屋和刺激的機動遊戲我都不怕的,快d約我黎玩啦!嘻嘻~





時間過得好快⋯話咁快太陽下山,天開始黑了⋯ 入黑後樂園周圍都有「惡」人出來!嘩~




惡人唔止在樂園四處埋伏,
平時跟米奇米妮見面的花園變了「迪士尼惡人花園」,這日我跟《101斑點狗》,專門捉puppy的庫伊拉一齊扮下壞蛋,yeah~


另外「迪士尼鬼馬Trick-or-Treat」在會在花園裡跟遊人玩遊戲,贏取小禮物,記住黎玩呀!




美國小鎮大街的商店周圍已換上萬聖節新商品,好吸引呀!我要忍住⋯唔買⋯咁多(≧∇≦)








是晚更有男神王宗堯出席「反轉迪士尼」揭幕儀式!超型呀!我好中意男神架!



晚上的迪士尼,迪士尼六大惡人出巡同大家鬥惡!左邊開始是大灰狼、紅心皇后、Jack、Oogie Boogi 、101斑點狗庫伊拉和小飛俠中的虎克船長~





之後我地又在小鎮大街霸個靚位等睇 「迪士尼惡人大出巡」,期間食下「迪士尼鬼馬Trick-or-Treat」贏左的糖果先!




晚上的巡遊畫面更豐富,小鎮大街至城堡都會變得昏暗,周圍都投射充滿萬聖節氣氛的燈光和幻影,好好睇!迪士尼的每一個巡遊真的不能錯過!




六大惡人會逐一出來跟大家見面,萬聖節的歌曲都好好聽,我又想跟住跳舞呀!





好中意呢隻骷髏骨貓貓呀!






惡人巡遊都好精彩,迪士尼是一家老小都啱玩嘅樂園,希望有機會帶皮皮黎玩下啦~ 









去片睇下啦! [daidaipipi] 迪士尼Halloween 惡人出巡! 
YouTube :





關於daidai & pipi
Daidai & pipi 的快樂魔法

博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  Miniwise

Instagram:daidaipipi

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails