☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2016年6月25日星期六

Drink Move Be Strong! 世界牛奶日2016 家庭同樂日❤️




2016年6月19日是世界牛奶日!這天我和皮皮一早起身,去左中環海濱活動空間參加「世界牛奶日2016家庭同樂日」~~~



今日天氣真是超好!藍天白雲好靚呀!



我地參加了開幕典禮,嘉賓有註冊營養師詹兆洲先生(左一)和香港浸會大學體育系副教授雷雄德博士(左二)主禮。營養師詹哥哥說牛奶有充足的營養,而且含豐富的鈣質,對小朋友成長發展非常重要!

雷博士鼓勵小朋友多做運動,5-17歲兒童及青少年每日需運動約1小時,18-64成年人需約半小時~

子母牛奶特別準備了世界牛奶日健體操,與小朋友跳出健康體魄!




世界牛奶日當天有很多攤位遊戲,還有豐富禮物!小朋友玩得好開心~~~



最興奮莫過家庭同樂紛FUN ZONE親子遊戲,大人小朋友需經過重重的吹氣障礙,考驗身手靈活度和敏捷度!



皮皮一來到吹氣障礙超級開心!跑得快過倉鼠仔!還順利完成比賽~




完成比賽仲同霖霖一齊合照!多謝Annie姨姨的照片~



之後有魔術師表演,我地睇足全場,魔術師哥哥好搞笑,表演很精彩,氹到小朋友們哈哈大笑!



皮皮和Dorian 都睇得好開心~



之後魔術師哥哥仲邀請小朋友上台做魔術師,皮皮好勇敢地舉手參加!



真係好幸運,魔術師哥哥邀請了皮皮上台,皮皮真帥!戴住魔術帽扮小魔術師~



之後魔術師叫皮皮邀請一位女助手上台幫手,皮皮問哥哥:「可唔可以請媽咪架?」真係笑足全場(≧∇≦)





及後還有「子母牛奶操」,一大班大人小朋友一齊跳,好易學會好好玩呀!



節目好豐富,另外有花式跳繩表演,皮皮睇到唔捨得走~



今日媽媽曬黑左都唔緊要,最重要係皮皮開心(≧∇≦)



最開心係可以同朋友仔一齊玩!



中環海濱活動空間在舉辦「中環夏誌」,黎到可以欣賞一下藝術品~



Hea 下玩下又一日,太陽伯伯多謝你送大地好天氣(^。^)




國際牛奶日真的很好玩,提醒無論大人或小朋友,都要注重健康,多做運動和吸收足夠鈣質!唔知下年仲有冇呢?很順利天氣很好,皮皮曬到塊面紅卜卜,真是好開心~皮皮話最中意玩充氣障礙賽,下次一定跑得仲快呢!




最後去片睇魔術表演啦!阿皮以前好怕醜架!做乜今日一d都唔驚?魔術真的很吸引小朋友呢!







關於daidai & pipi
Daidai & pipi 的快樂魔法
博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  88db  .  Miniwise

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails