☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2016年6月20日星期一

銅鑼灣任飲任食燒肉放題:尚鮮燒肉




上次我地皮皮家香港一日遊最後一站便是來到銅鑼灣的尚鮮燒肉吃日式燒肉放題,我家的兩位男生都是食肉怪,帶他們來吃燒肉超級開心!



尚鮮燒肉呢度好先進,食客用平板電腦自行落單,方便又快捷,落左單唔洗5分鐘就送到食物,又唔驚落錯單,非常讚!



話明放題梗係任點任食啦!不論是燒肉、蔬菜、刺身、壽司和熟食都可以任點,食物種類多元化,啱哂唔同口味既朋友!

另外除了任點食物外還有「今期流行」,見到「二人前海鮮和牛盛合」都係$198一set,計落呢set最抵食,所以我地都加左~



入座即送上刺身船,好興奮呀!一共8款刺身很鮮甜~



最厲害送一板海膽!我自己一個食哂~超正(≧∇≦)一d都唔腥,好味丫~



另外有「燒肉頭盤」都係入坐即送,阿仔特別中意食恐龍蛋,即係花生/芝麻湯圓,咁都有得燒真係好特別~



「二人前海鮮和牛盛合」真係好豐富,有鮑魚、扇貝、珍寶蝦、蠔及和牛,全部都大大件又好新鮮,中意食和牛、海鮮另加一份都唔錯呀!



我幾中意呢度大部份坐位都是卡位,坐得幾舒服又唔逼,抽氣都OK唔會食到成身燒肉臭味。



有一邊是飾櫃,好多動漫公仔架!我最中意Sailor Moon,男生喜歡的One Piece 都有~



皮皮食燒肉好開心,仲好落力幫手燒~







飲品也是任飲,自由任取~



甜品有各口味的大福,味道就一般。



臨尾仲送MOVENPICK 雪糕,正呀!



整體食物質素都幾好,皮皮唔食得辣,侍應哥哥都好細心介紹啱小朋友的食物,仲主動拎d啱小朋友食的肉類比皮皮燒,服務貼心~

另外我好少食放題/自助餐架,因為玻璃肚食親都肚疴=_= 但今餐吃了很多燒肉、海鮮、刺身都沒有肚仔痛,證明尙鮮的食物夠新鮮衛生,值得推介~

價錢成人$298一位(星期六、日及假日)




尚鮮日式燒肉漁市場
網址: http://s.openrice.com/QrbS0pte700
地址: 銅鑼灣 謝斐道496號金利文廣場3樓
電話: 2117 4267



沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails