☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2016年5月17日星期二

Baby-mo好媽咪.媽媽咪咪嘉年華2016




Baby-mo好媽咪.媽媽咪咪嘉年華 於2016年5月6至8號一連三日,在亞洲國際博覽館完滿結束!皮皮好似第三年來?總之BB果時已經來過玩,一齊慶祝母親節!



我們母親節正日來,真的有很多媽媽和寶寶來這個嘉年華!話就話係「媽咪」嘉年華,但其實來到都係小朋友玩先!

一句講哂,小朋友開心,媽咪就開心,母親日日都快樂!

皮皮一來到先衝到充氣滑梯和彈床!今次充氣設施分了大、小B區,按返小朋友高度/年齡玩,細BB就唔洗驚啦!

真感到皮皮今年大個仔好多,以往的他有點畏高,今年已經衝破這個障礙了!




然後來到「智樂Playright」,皮皮在這裡玩了很久⋯ 遊戲是孩子主導,所以要滿足他的遊戲權利!




收埋左d野⋯⋯⋯



Hello! 係皮皮呀!




daidaipipi(@daidaipipi)張貼的影片 於 張貼
Click 短片睇下~
https://www.instagram.com/p/BFIvdEVxmZh/




趁皮皮瘋狂玩之際,皮媽就周圍睇下~

今年媽媽咪咪嘉年華多左好多參展商,都有唔少BB野賣,全都是推廣價都好抵買!

其中我來到 Elevit愛樂維® 祈福許願板,為寶寶寫下心意咭~





我仲同Elevit專業護士傾左一陣~護士仲比好多懷孕的專業意見給我,仲有Elevit資料讓我給各位靚媽咪參考下~

Elevit愛樂維®是一種含多種維他命及礦物質的營養補充品,醫學證明配方,專為受孕前、懷孕中及授乳期的婦女提供足夠的營養所需。

含葉酸(800 微克),臨床測試證明,葉酸有助減低胎兒患上先天性缺陷及成長問題的風險。

含鐵元素(60 毫克),有助預防鐵質不足。

 受孕前:由於神經管在受孕後已經開始發展,葉酸對神經管的發展非常重要,故當女
性準備懷孕時,建議應服用愛樂維®。

 妊娠初期:愛樂維®能有助減低胎兒患上先天性缺陷的風險 ,更可減少孕婦在此期間常有的徵狀 (如疲倦、眩暈、噁心及嘔吐)。

 妊娠中期:愛樂維®為孕婦及嬰兒提供足夠的各種營養需要及補充。

 妊娠後期:愛樂維®確保母親及嬰兒有最充分的微量營養素供應,為分娩作好準備。

 分娩後:愛樂維®有助產後母親迅速地補充營養,特別是鐵質的補充。

 授乳期間:愛樂維®有助提高母乳質素,令受母乳餵哺的嬰兒能夠有更均衡的發展。



Elevit 仲送左個小朋友護身符比我,最後皮皮拎左去玩了^_^



之後去左美贊臣整心意咭~



 母親節當然是媽媽唔洗整啦!(≧∇≦)一於撓埋雙手等皮皮兩仔爺合作一下!



這張心意咭可以錄音架!皮皮錄左句搞笑說話給我,唔冧架⋯ 總之得啖笑!



臨走好好彩即場報名參加到Frisomum HK 美素佳兒媽咪奶粉,玻璃盆景工作坊~ 這個活動好受歡迎!孕媽咪可以同準爸爸一齊製作屬於你哋同BB嘅玻璃盆景,有寶寶的媽咪可以與寶寶一齊親子設計盆景,享受溫馨時刻!



整完啦!好靚啊~皮皮有份整,真係乖乖啦!

其實只要孩子健健康康,開心成長,媽媽已經好滿足!唔知到你大個會變成點,只希望你有好品格,凡事盡力而為,發揮所長,媽媽一定會支持你!

祝各位媽媽健康漂亮,不論是否母親節都常樂!


沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails