☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2016年4月14日星期四

刷牙新模式。愛上智能電動牙刷 @ ORAL-B P7000 家用牙科組合




上個月Oral-B送了一套全新的 ORAL-B P7000 家用牙科組合,

其實我刷左卅廿幾年牙還是第一次用電動牙刷...

想不到一試愛上,刷到D牙好乾淨,
希望下次見牙醫唔好再比牙醫話我刷得唔夠乾淨啦XD~~~




今次簡單寫個開箱文比大家了解一下電動牙刷啦! 雖然電動牙刷已經面世左好耐,但身邊都冇乜人用...

今次用過後P-7000我立即推介比老公和朋友用,希望大家都有健康牙齒!!!



WHITE PRO 7000 是非一般電動牙刷,佢係可以接駁藍芽和智能電話程式的智能電動牙刷,Oral-B App 可以計住你刷牙時間、力度 ,有埋報表幫你統計你的護齒習慣,推動你積極護齒,刷牙唔好咁Hea...~~~




整個套裝很全面,配合5支不同牙刷刷頭,以方便更換及選適合刷頭,如敏感牙齒刷頭。

加上時鐘計時器,方便和準確計算你的刷牙時間;

另外有存儲盒,方便帶去外遊;

叉電器是安全的兩腳插頭,隨時都潮濕的浴室叉電都沒問題!!!




暫時我用緊最Basic的一款牙刷刷頭,真心感到ORAL-B電動牙刷比普通手動牙刷更加好用、設計更佳!

Oral-B的電動牙刷刷頭能深入口腔,連我經常遺意的大臼齒和智慧齒都能刷到,另外它能深入清潔牙縫以徹底清除牙菌膜,刷完牙會覺得每隻牙都好乾淨,冇哂牙菌膜,口腔好清新!



我還喜歡它的流線型設計,由全球知名德國工藝設計大師、曾任德國百靈首席設計師的迪特•拉姆斯(Dieters Rams) 設計,於德國製造,拿上手很合手型,又夠輕身,亦防水~ 



Oral-B P7000每分鐘48,800次轉動的超高速潔齒技術,能清除比一般手動牙刷最高達4倍牙齦線上的牙菌膜;

加上Oral-B P7000 集合經典3D擺動(oscillating)-旋轉(rotating)-脈動(pulsating)技術於一身,牙菌膜清除力和比普通手動牙刷更強,震動時牙肉沒有任何不適。



ORAL-B P7000 一共有六個模式比你選擇,每當牙刷按轉換掣,小計時器會會顯刷牙模式,好智能,同時又幫你計時,轉了1/4 Cycle即刷了一邊牙,完成1/4再提示你刷下一步。

標準日常清潔(每邊牙齒刷30秒)、深層清潔(每邊牙齒刷45秒)、敏感牙齒呵護、美白牙齒及牙齦按摩模式,另備有「舌頭潔淨模式」有效清潔牙菌膜,全面口腔護理。

叉電就大約1星期叉1次電,沒電時電動牙刷會有提示~

另外如果刷牙刷得太大力會有黃燈⋯甚至*紅燈*發出警告你!真係唔洗咁肉緊架~~~



小計時器平時可以做時鐘,放在洗手間實在太方便了! 小笑臉很可愛^_^



最後想提提Oral-B App,可以在i-Phone 或Android手機下載,在刷牙時能實時提供潔齒指導,幫助改善個人刷牙習慣、提供個人化口腔護理程序,還能邊刷牙邊看APP上的新聞、天氣資訊。

有趣的是可用App 記錄刷牙手法,以供用者和牙醫參考,來制訂更合適的潔齒方法。



刷完牙送個哈哈笑樣比你!Your Teeth are shining(^○^) 令我加倍動力好好刷牙(≧∇≦)



每次刷完牙都會有紀錄,可以check返每日、每週、每月的刷牙習慣,遲d去洗牙,可以比埋牙醫叔叔睇~



配合Oral-B 既牙膏、漱口水和牙線(忘了影相),牙齒會更乾淨、更健康啦!



我自己已改善的刷不到大臼齒和智慧齒的壞習慣,另外很滿意牙縫隙都刷得好乾淨,唔洗特別使用牙縫刷,刷牙一take過好方便!



上次年初見牙醫醫生擔心我有牙周病約左我八個月後再覆診,希望下次唔怕見牙醫,牙齒乾乾淨淨,大臼齒和智慧齒都唔會蛀牙,牙齒健健康康,就會笑得更漂亮啦!



ORAL-B P7000 在各大電器店及百貨公司有售。


試用產品及產品說明由品牌提供。



沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails