☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年12月22日星期二

齊齊煮聖誕大餐!@ Sadia佳節健康煮意工作坊



聖誕節出街食飯太多人,有冇諗過自己煮聖誕大餐?

今日我約左2位媽媽陪我參加「Sadia佳節健康煮意工作坊」,一齊學下整聖誕大餐,而且工序不複雜,仲可以在家跟小朋友親子煮,好食又好玩!



今天好開心,著名營養師陳國賓(Leslie)到來教我們煮野食,仲精心設計三款「輕怡佳節好煮意」食譜,讓我們食得開心又放心~




首先整頭盤 — 金門火腿米紙卷

其實我雞手鴨腳,整野食真係冇乜天份,但呢個米紙卷好易整,米線+生菜+火腿卷埋就食得!用來做派對前小吃也不錯~



我既好朋友芯賢媽媽和芯賢妹妹都一齊來整野食!真開心~親子煮樂趣多!




另外blog友Kathy媽媽都黎陪我玩,好在有呢個大廚幫我手,今晚先有餐好野食!



整好切件就完成啦!賣相都唔錯~大小朋友都讚好好味!



然後Leslie教我地整甜品~




知唔知我地整咩呢?



係好有聖誕氣氛既聖誕老人pancakes 呀!好得意~細路仔實啱食,見到都開心~^_^~




跟著落黎係主菜~



醃下塊靚靚Sadia豬扒先~

Sadia各種肉類產品均100%植物飼料餵飼,不含激素,是高品質的肉類~



跟住大廚出馬煎豬扒啦~~~



好香噴噴~


迷迭香鮮菠蘿豬扒啱就完成了!
賣相和味道都唔錯~
下次我試下整比皮皮食先~!



可以開餐喇!




今日好開心可以跟Leslie學下整聖誕大餐!仲好朋友仔一齊陪我玩~
Sadia仲有炸雞塊、香腸等肉類小吃,聖誕節派對用來招呼親朋最好不過!

Sadia產品於 Aeon, Taste, MPJ等超市有售。

祝大家聖誕快樂!

關於 Sadia品牌,可瀏覽:
品牌香港網頁: http://sadia.dch.com.hk/tc/
Facebook page : https://www.facebook.com/SadiaHongKong/?fref=ts






沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails