☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年12月30日星期三

較清淡,快食之選@ 小王牛肉麵-青衣城店

放工時間去左青衣城小王牛肉麵醫肚,估唔到平日晚上都有不少人等位,取票2人枱要等16張,但這裡turnover好大,上菜快、食麵快,所以唔洗等好耐,大約20分鐘有位了!


兩口子一人點了一個麵,先來台式炸醬麵,原來是拌麵,細細碗份量適中,男生則感不夠飽⋯

麵底是白色粗麵,口感彈牙也不錯,反而較欣賞那三塊青瓜,夠蒜味且爽口。



擔仔麵 — 其實跟剛才的炸醬麵樣子沒太大分別⋯ 但改成幼麵,味道一般,沒大驚喜。


一口鹽酥雞 - 新鮮炸很熱辣,而且蠻脆口,粉漿算薄了!可是沒有鹽味,不夠鹹,普通炸雞,沒有台式的味道。


飲品選了抺茶LATTE $24(左)及綠茶多多 $20(右),飲品算是抵飲,夠哂大杯!

抺茶LATTE唔太甜,抺茶味淡了少許,但都幾OK。

綠茶多多飲唔到綠茶味,多多味都較淡,不太甜,飲落都唔差嘅~


小結:食物一般,唔算話好好味,味道較清淡,沒有重味精味,正正常常唔會伏。中意佢上菜快、食得快、等位快,而且食左5樣野都係$16X,都幾抵食架!




沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails