☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年11月30日星期一

前所未有的水卜卜Toner@琥珀肌保濕化粧水(濃潤)



冬天就是要皮膚水卜卜!

前幾天收到 琥珀肌保濕化粧水(濃潤)~ 是我的護膚生涯中、前所未有所試過咁水卜卜、超級水潤的化妝水!

佢既保濕程度與質地是與一般化妝水與別不同!極度保濕~



「琥珀肌保濕化粧水(濃潤)」蘊含獨家琥珀精華萃取,激發自生肌膚透明質酸及促進細胞修復再生;再配合膠原蛋白、胎盤素及多種植物美容精華,同步活化肌膚細胞,令肌膚重現年輕水潤光澤!




質地是特濃水潤的豐盈質感,較企身,唧在手上,唔會即刻流走⋯像水盈啫哩,但又輕身少少⋯剛剛恰當的~



一推開!嘩!勁!即變半水狀,皮膚很吸收,好像一粒粒的水分粒子,趕著滲入皮膚底層,不停喝水!哎呀~咩我真係好乾?點解皮膚咁吸收?


滲透哂,皮膚會變得超水嫩啊!而且潤而不膩,唔會痴笠笠,就算日間化妝都可用這琥珀肌保濕化粧水(濃潤)為皮膚打底,咁就夠水嫩,唔怕上妝唔貼面啦!




塗上面,即刻變水噹噹,充滿光澤感~

有個小貼示,晚上大約唧五元硬幣份量,加2-3泵平常用的精華素按摩,一邊推一邊覺得很柔滑,而且很吸收!將琥珀的力量帶入皮膚底層,加速新陳代謝,軟化角質,使皮膚更細緻,其後會更通透,更有光澤感~



另外我喜歡它不含防腐劑、酒精、香料及人造色素,那麼敏感肌都用得啦!

最驚喜琥珀肌保濕化粧水(濃潤)的價錢只不過是$95/220ml,價錢大眾化,比心目中價錢便宜,性價比高!




銷售點:屈臣氏、莎莎、LOG-ON、Colourmix、YATA 及指定百貨公司




琥珀肌 Kohakuhada
https://www.facebook.com/KohakuhadaHK/?fref=ts



試用產品及產品說明由品牌提供。


關於daidai & pipi
Daidai & pipi 的快樂魔法
博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  88db

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails