☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年11月21日星期六

Out少少,但仍大熱,而家先食「Hanjuku kobo半熟工房」芝士撻:P




小妹實在Out少少,人人兩個月前已品嚐「Hanjuku kobo半熟工房」芝士撻,但我近期才吃到⋯ 你知啦~熱潮呢下野,宅媽永遠追不上,你叫我排隊1粒鐘,我真係搏唔過,分身術都搞唔掂=_=



這天放工時間經尖沙咀Hanjuku kobo半熟工房,仍有少少人龍,勁呀!仲排緊!門口有個姨姨主持條龍,姨姨話排十零分鐘有架喇!咁快!即排啦~



的確,真的十分鐘鬆d就買到,好開心呀!到我果轉啱啱有盤出爐~我買左3件芝士撻回家慢慢歎!



比錢一刻收銀姐姐更向我推介半熟芝士蛋糕,本來我心大心細,經姐姐一推即買!





包裝真是無得頂!一盒蛋糕一盒撻,分別放2個紙袋,回家45分鐘車程d野食冇散過,服務真貼心!



好心急!因為想同老公阿皮分享,所以我忍到回家才吃~



回家時有微暖感,都好香呀~



芝士撻香噴噴~雖然放耐左但芝士心仍很軟熟,好好味呀~



再來半熟芝士蛋糕,包裝很美,好似日本d禮品盒咁~





打開金黃色的!超級美!賣相很吸引~



中間是軟棉棉的cream cheese,底層是超軟熟的海棉蛋糕,唔太甜,芝味香,一件幾口食哂,實在好想食多兩件~



早餐配著伯爵茶吃,即刻升呢!品味既野就係食好味既芝士蛋糕~





至於最新出既綠茶芝士撻和綠茶芝士蛋糕,都係等返輪先食,有緣走過銅鑼灣半熟工房再看看有沒有機會吃到啦!







關於daidai & pipi
Daidai & pipi 的快樂魔法


博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  88db


沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails