☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年11月25日星期三

2015聖誕節:海港城x迪士尼「Happily Ever After」聖誕大街



前幾日去完香港迪士尼樂園10周年慶典,非常幸福快樂~ 

開心唔好比佢停,樂園10周年的慶祝活動延展到社區,由即日至2016年1月3日來尖沙咀海港城,同樣能感受迪士尼10周年的喜悅!

一來到海港城「Happily Ever After」聖誕大街,便見一棵逾40呎高的巨型聖誕樹拱門,樹頂仲有個米奇頭仔添!好靚好得意~



我這天是傳媒邀請日,我知道可以見米奇和一班迪士尼朋友,於是提醒皮皮快d做哂功課,迪士尼的魔法很奇妙!阿皮知道可以同米奇玩,就好乖乖完成功課,哈哈!今個星期真係玩得好盡呀⋯⋯



今年海港城的聖誕燈飾佈置,必影位一定是這個巨型的TSUM TSUM 蛋糕,巧打耳啊!



「迪士尼魔法書房」音樂劇真係好好睇,估唔到米奇、高飛和魔法書黎到海港城!皮皮話呢個係迷你版書房(^○^)仲數下有幾多本書~



每次見到《魔雪奇緣》既Elsa Anna,我個惱就會不停Loop <Let it go>~ 救命呀!我又一邊寫blog一邊Loop啦~



除左靚靚既迪士尼人物佈置外,周圍走會發現好多奇妙剪影架!考考你找到多少個迪士尼朋友~








皮皮同阿B掛住食糖,好難先影到張相企定定的(☆_☆)



另一邊有迪士尼10周年的產品欣賞,好靚呀!搞到我想入樂園Shopping!



10周年版的TSUM TSUM!


影完靚相,有冇興趣整返個屬於自己既剪影呢?

海港城請來擁有15至50年經驗的香港傳統剪紙師父為大家即場剪影,大家只需即場捐款HK$50予「香港血癌基金」,便可獲得屬於自己的剪影。



仲有成個人咁大既剪影!海港城「Happily Ever After」聖誕大街將設有大型奇幻光影禮物盒,每日的黃昏時份,禮物盒內會不定時投射10位迪士尼朋友的剪影,大家只需即場捐款HK$30予「香港血癌基金」,便可以走進盒子內與其中1位迪士尼朋友合照,拍下你與迪士尼朋友的Happily Ever After 時刻。



我和皮皮選了跟三眼仔合照影剪影,好搞笑呀!要就啱位、擺好post都有少少難度架~
(圖片來自U magazine Facebook)



大會還邀請了台灣首席手影師張正龍來表演~


皮皮好專心咁睇,佢之後仲學張正龍哥哥玩手影:)
張正龍老師的表演非常精彩啊!
(圖片來自U magazine Facebook)



老師更懂得魔術,很好看!最後將一張白紙變成雪花那一刻好浪漫啊!



皮皮真係好開心,最後更和Chip and Dale影相!太好了!上次去樂園集唔到郵,今日可以影張靚仔既~係咪好可愛先?!



大型奇幻光影禮物盒 - 與迪士尼朋友合照剪影 - 詳情:

日期: 2015年11月16日至2016年1月3日
時間: 下午6時至9時 (星期一至五)
下午6時45分至8時15分 (星期六、日及公眾假期)
地點: 海港城海運大廈露天廣場
 參加方法: 即場捐款港幣$30予「香港血癌基金」,便可以走進盒子內與其中1位迪士尼朋友拍下剪影照。


奇幻聖誕剪影 - 詳情:

日期: 2015年11月21日至2016年1月3日 (逢星期六、日及公眾假期)
 時間: 下午2時至5時
 地點: 海港城海運大廈露天廣場
 參加方法: 即場捐款港幣$30予「香港血癌基金」,便可獲得屬於自己的剪影。


「奇幻聖誕手影SHOW」- 詳情:

 日期: 2015年12月24日至31日
 時間: 下午6時至6時30分
 地點: 海港城海運大廈露天廣場



網址:www.harbourcity.com.hk



Facebook (中文) : @harbourcity  #hcxmas  #harbourcity

Instagram : @harbourcity #hcxmas  #harbourcity


沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails