☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年10月6日星期二

家居小遊戲:Friso 盡情體驗Let's play





家居小遊戲對小朋友成長發展好有用架!

訓練感覺系統、啟發小朋友創意,而且可以癈物利用,創作環保玩具~(≧∇≦)

我講緊係Friso 最近推出既「盡情體驗Let's play」遊戲~ 

上呢個網站 - http://play.friso.com.hk

入面一共有52種家居小遊戲比家長參巧,在家都有好多好玩的事!









遊戲係由智樂Playright和Baby Mo 的專家設計,不用特別買玩具、找素材,在家也可輕鬆發掘玩意,環保又有創意!

爸爸媽媽們快來一齊跟寶寶玩啦!

動動腦筋,就算是下雨天,在家都可以大玩特玩!

玩完小遊戲,upload 小寶玩樂圖片上Friso Facebook,仲有機會得到$100書券~





皮皮就快5歲啦!

在家無無聊聊時乜都可以玩一餐!最中意叫我扮嘉年華姐姐,佢就扮玩嘉年華遊戲,自己張床當彈床跳;又拎d空膠樽/紙巾盒當保齡碌,或者掟中有獎,好好玩!

總之諗到乜玩乜,4歲多的他可以自己創作遊戲,成日都話:「我有個主意!」「我諗到辨法!」

媽媽會加入意見(多是安全的建議),最終遊戲的決定權在孩子手上,遊戲是孩子主導,爸媽就一同融入小寶的遊戲世界中啦!


遊戲網站 - http://play.friso.com.hk






關於daidai & pipi
Daidai & pipi 的快樂魔法

博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  88db

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails