☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年10月14日星期三

坐盡特色椅子.DIY最好玩! @奧海城「家具。港故事」




每個周末我都帶皮皮去奧海城架!今日奧海城有親子活動「創意木椅DIY.家具模型工作坊」,有手作仔玩,梗係第一時間報名啦!



今次活動是由香港傢俬裝飾廠商總會舉辦,設「家具。港故事」展覽,費用全免,於不同懷舊VS現代場景拍照留念,與小朋友訴說不同的香港故事。


另外聯同香港知專學院HKDI 一同舉辦「家具模型工作坊」,今日好開心可以有HKDI 既學生哥哥姐姐教小朋友DIY 木椅~

之前媽媽我參加過HKDI協辦的活動,很欣賞HKDI同學既創意,今次皮皮可以同哥哥姐姐一齊自家製的模型木椅,真係好有趣!



原來一片平面小木板,都可以變成立體椅子,真有創意!

皮皮完成創作,很有滿足感,好開心呀!



藝術既野你識皮皮咩!(≧∇≦)


DIY 完我地就周圍參觀周圍影相~


皮皮蹲在地做乜?佢好似尋緊寶!


不停發掘新事物!我就是喜歡他「坐唔定」既性格~小朋友眼中的世界係好有創意好特別架!



張張椅都要試坐,好好玩,阿皮話呢個似蜘蛛網⋯⋯



又發現呢張辦公椅有機關,勁好玩!




還有不同國家設計師的作品在此展覽,呢個咁巨型係菠蘿包床!阿皮話好想爬上去碌碌碌@@





這椅子都好得意,皮皮坐左幾次個PatPat都係瀡落黎(≧∇≦)



呢張又好特別!坐之前有個大叔坐左係度成10分鐘都唔走,應該好舒服!



還有這椅子是否很有趣?皮皮話:「好舒服呀!可以瞓覺啦~咕咕ZZzzzzz




很開心今天遇到這展覽,在Blog這天展覽已完結了!希望奧海城多些舉辦親子活動,話哂我地個個星期都會來這裡逛街嘛~(^◇^)






關於daidai & pipi
Daidai & pipi 的快樂魔法


博客:
Beauty Exchange .  she.com . elle . WeShare . ubeauty .  88db

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails