☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年4月26日星期日

神秘味蛋卷?! 即係咩味呀?


周日的下午,皮皮說好肚餓,食咩好呢?

媽媽我收埋左一盒蛋卷,係網友大仁生活介紹給我的「神秘試食」,我自己吃了半盒,太好味!於是收埋盒蛋卷,間中拎一條來品嚐~哈哈!我好滋陰架!(其實又怕肥=_=)但見皮皮話肚餓,全屋都冇野食,好慘慘,就醒佢2條蛋卷啦!


這盒蛋卷是著名香港小食生產商「華園」出品的!華園既蛋卷咁經典,你我都一定食過,但點解會有盒咁「神秘」既蛋卷既呢?


揭開神秘面紗前,我想先讚讚這盒蛋卷~雖然我不知它的底蘊⋯


這蛋卷一打開已經嗅到好香濃既牛油與蛋味!

小妹對牛油呢家野有少少要求,把口只係中意食靚既牛油,因為唔靚牛油係臭,成陣油益味,食完個口仲臭,我知我超醃尖的⋯

而這盒「神秘蛋卷」既牛油味係醇香既!當然冇油益味啦!而且一打開個鐵罐就慢慢有陣香味飄出來,好正呀!

而且蛋味香濃,總之一打開就好想食!

另外蛋卷表面是蜂巢網狀的,吃下不會一口散哂,仍很實在,入口卜卜脆,但又唔會 '界'口既,多層口感,唔怪得皮皮追住黎食啦!



咬開睇下,嘩!真係「千層」蛋卷,你會見到好多層卷埋一齊,雖則咁,唔好以為好實,食落去真係好鬆脆!!!


皮皮在吃蛋卷期間,我有訪問佢好唔好味架!

皮皮:點頭點頭

皮皮都唔得閒應我了!

好彩佢冇開口,如果唔係實噴哂出黎><



最後連碎都食埋,真係好好味!

這盒「神秘蛋卷」原來係「華園Premium」出品,由土生土長的華園第二及三代共同構思,放洋回港的香港仔,對「香港情懷」深厚的情意結,造就了「華園Premium」的誔生。

「華園Premium」於香港生產/包裝,沿用始創人原始秘製配方,炮製百分百的香港人情味。香港仔四出搜羅優質食材,以「華園Premium」系列推出市場,重溫獅子山下的人情味道。

每條「華園Premium」蛋卷由打漿至完成品均人手製作。選用上乘牛油及新鮮雞蛋打成漿,一條出色的蛋巻,厚度介乎於0.3 – 0.5MM 厚,才可吃出蛋巻的質感。每層蛋巻的口感夾雜蛋香和牛油香的比例洽到好處,以資深的經驗和以精湛的技術製作出色的蛋巻。

所有華園Premium 產品均限量製造,係咪好想食呢? 

「華園Premium牛油蛋卷」暫不公開發售,有緣人才可一嘗~ 

日後有機會,我一定會買盒黎食!仲買多盒送比我愛吃甜的外公,我公公八十幾歲,成個老頑童,超中意食蛋卷,好中意食甜架!

我也勁愛甜❤️



沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails