☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2015年2月8日星期日

愛這玫瑰花香@Puresa皇牌急救面膜



Day Day Mask!

Puresa 的面膜,唔知大家有否用過呢?

Daidai便好喜歡了!好記得2年前去日本一口氣買左6盒返來~!日日敷!真係幾好用架!

而家在港好易買到,mannings/City'super/LOG-ON, Citistore, Watsons都有,咁多種「口味」我最中意玫瑰味!係最香、最舒服、最保濕架!

》Puresa皇牌急救面膜(玫瑰精華 & 透明質酸)一盒五片





產品在日本製造。

打開面膜見精華液唔算多,但就整張面膜完全濕透,還傳來陣陣的玫瑰花香,很舒服自然的。


面膜的質地很透薄,是很薄的棉紙,敷時要輕力一點,如果大力拉面膜紙便會破~

由於非常透薄的關係,敷上面時非常貼面,而且剪裁很適合東方人面形,對於我來說就好Fit Size了!只是嘴角位爭少少,99%以上面的範圍也貼到。

面膜敷時感到很保濕,玫瑰精華慢慢滲入皮膚底層,不停注入水份!

每次大約敷10-15分鐘便足夠,敷面把餘下精華輕輕按摩,期間感皮膚充滿彈性,非常水卜卜,補水效果很不錯~

尤其冬天缺水很厲害,Puresa皇牌急救面膜能快速補水,回復水油平衡的肌膚,皮膚便更加柔軟水潤啦!



還有,我喜歡粉紅色,所以粉紅色包裝的面膜是第一時間吸睛的東東呢!




試用產品及產品說明由品牌提供。




沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails