☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2014年5月7日星期三

【星球大戰日May the 4th be with you】X Disney Channel 10週年隆重巨獻!


5月4日係咩日子?
係「星球大戰日」呀!
今日我地皮家同一大班STAR WARS fans 一齊參加 Disney Channel《樂高尤達大師》VIP首映會,個個小朋友都好開心好興奮!皮皮著住件Star wars tee 好型(☆_☆)
今個5月開始Disney Channel 會播放不同星戰動畫,粉絲要留意啦!

MAY THE 4TH BE WITH YOU!
Let's GO!


「星球大戰日」舉辦的地點在奧海城The Sky戲院,謝謝公關為我們準備戲票和座位!一來到戲院大堂已經見到好多Star Wars Fans 同小朋友,好熱鬧呀!



排隊入場了!心情好興奮!


戲院大堂的大螢幕不斷播放樂高尤達大師的劇照~


入到戲院,星戰的氣氛更濃烈!
有些粉絲帶埋光劍來!更有一些是以星戰造型來欣賞首映會,好型呀!


不過我地冇星戰look wor=_=''

唔緊要!大會非常有愛,一來到就送禮物!全場既Fans不論大人小朋友都獲贈Star Wars Tee 一件!

全場Fans一齊著住來慶祝,超爆型!


皮皮已進入Hyper mode,佢話好想睇Lego X Star Wars ! 成日問我有得睇未(((o(*゚▽゚*)o)))


小朋友額外有襟章送!超開心!


今日真係好驚喜!估唔到...星戰第501師香港駐軍黎左戲院呢度!全場人都情緒高漲呀!超超超爆勁!!!


黑武士、尤達大師同白兵齊齊出現,佢地話黎支持Disney Channel 10周年~~!而且Disney Channel 今年將陸續推出多個星球大戰節目!

501師香港駐軍仲同我地一齊睇星戰短片,更和小朋友們大玩遊戲,開心爆燈呀!



在Disney Channel FB download 左幾張靚相,黑武士係咪爆型呢?


小朋友玩得好投入!


Yeah! Cheers~ 


玩完一輪,期待的時刻終於來到!501師香港駐軍率領我們一班香港星戰Fans一同看加入LEGO原素的<尤達大師:絶地聖殿大逃亡>動畫首播!



<尤達大師:絶地聖殿大逃亡>乃是Disney Channel的首個星戰節目,延續星球大戰的傳統,今次動畫更加入LEGO在內~


故事講述在The Phantom Clone,尤達大師因為一個緊急救緩任務而被誘騙離開課室,課室上學生的光劍因而失去了力量流失至General Grievous。


此外,創造Sith的計劃曝光後,使所有共和國陷入危機之中。


在Clone的威脅下,唯一的Sith希望能夠不被其化人控制,更聯同Jedi引誘尤達大師到他們身邊。


興奮既事一浪接一浪!我地全場fans同501師再玩遊戲後,接著便是 【全球首度披露 星球大戰: 反抗軍起義預告】60秒預告片啟播~

星球大戰全新動畫 《星球大戰: 反抗軍起義》將會喺十月隆重首播!



當日除在戲院同Disney Channel 首播外,而家可以上YouTube 睇返!
http://youtu.be/JE3BZnXSdVk



禮物係冇停過!光劍咁有型,但發光發熱小朋友玩會有危險,所以大會送支安全版比大家,大人安心,小朋友玩得放心(*^o^*)


阿皮豬玩得好開心❤️


Happy *\(^o^)/*


臨別前全場人跟帥爆既501師香港駐軍一齊大合照!


黑武士個樣雖Cool,但好歡迎與每個家庭合照!
不過阿皮又怕醜唔肯望鏡頭V(^_^)V


今日真係好開心,皮皮著住件Star Wars Tee唔肯除,去店舖買東西連售貨員姐姐都話型!


皮皮好「星戰」呀!


最後謝謝大會既禮物!Star Wars Fans 好幸福!如果大家想參加Disney Channel 或Stars Wars 既活動,就要緊貼 I ♥ Disney Channel Hong Kong Facebook 同Disney Channel頻道了!


禮物仲有Lego x Star Wars Toy! 男孩子好中意!


皮皮珍藏中!

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails