☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2013年9月9日星期一

「 K 字頭」續集:爛訓豬果幾日都可以爛訓落去 ZZZzzzzz...

承上回:女生們的「爽」!我們的「K字頭」秘密!


上次講到我們作為女生,果幾日想清清爽爽咁過,就要選用一些清爽的巾巾,減少經期的煩惱! Kotex White 是一個爽選擇,巾巾中間有個憜圓笠位,啱哂人體體型,到「紅水」湧現的一刻,就剛好流落個笠位度,呢個智能的巾巾越來越得我歡心,當然會推介比身邊愛爽的姊妹用啦!



日頭返工或者行街食飯都心情清爽冇煩惱,但晚上睡覺又如何?尤其最怕流量多的頭兩日,我唔想整污糟小褲褲,我想一覺訓天光,我很懶的,我半夜最唔中意起身去廁所,我半夜醒了想殺人的(很兇)!

Kotex 有個貼心的安排,就是獨創 41cm 長度的「輕柔棉感」(纖巧護翼熟睡夜用),讓你睡覺時唔怕漏,也舒舒服服地訓到天光!





熟睡用的巾巾,我最愛它的 41c m 長度!長到上腰~~~包住大部份中間位置,加上擁有超寬 17c m 尾翼,其環迴立體安全感真是很讓你安心去睡!


雖然片巾巾好大片,但它一點都不馬虎,底部的黏貼可緊貼小褲褲,話之你半夜睡覺打跟斗,都唔怕片巾巾鬆下來,又加安全感分!


而巾巾正中有個拱形中心 Multi 鎖濕層,緊貼人體結構,「紅水」暴發時滲哂入去,加上有雙線壓邊,好似堤霸咁截住,唔怕氾濫~!

尾部加濶了’吸收防漏棉’,「紅水」流到尾都有特濶防漏棉幫妳頂住不出界!

獨創輕柔棉面,這個感覺好舒服啊,唔會痴笠笠!


中間就有個'熟睡軟枕',好似軟淋淋的枕頭咁,用時很柔軟,也加快吸收!~ 就算我半夜咁懶唔上廁所,一夜間我都我唔覺有片超大巾巾阻礙我訓到豬咁,另外有透氣底層,就唔怕焗住下身滋生細菌,保持陰部健康啦!


那就不怕這敏感地帶出現尿道炎、陰道炎的症狀啦!這個地帶要好好保護,真架!因為我生過 BB ,知道這個部份好重要,千萬不要忽視她,果幾日要為她選最好的巾巾,平日就要勤換護墊,做人清爽 D ,自信心都高 D 呢!







一齊來看看這短片了解更多新Kotex 41cm輕柔棉感衛生巾!
http://youtu.be/OthPao9Df1U

試用產品及產品說明由 Kotex 提供。




關於daidai & pipi
博客:
Blogspot
Yahoo
Beauty Exchange
ubeauty
she.com
88db
elle
MyBB.com.hk 

follow me on instagram:
search: daidaipipi

媽媽專欄:

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails