☆皮皮的大個仔見證 ~

Lilypie Kids Birthday tickers

2013年9月17日星期二

熱感瘦面@皇室纖形:皇牌4D 無創微雕療程

由細到大都包包臉的我,真難改變面形,加上年紀越大皮膚越鬆弛,塊面仲包啊...慘!不過如果 Keep 住做改善面形、 V Shape 的面部療程,相信至 sharp 面形可以保持~


上星期我到了旺角的皇室纖形做了一個 V 面 facial 「皇牌 4D 無創微雕療程」,過程都幾舒服~由肩膞>頸>面>眼都全程做足,非常全面,碌碌下面訓著左,好嘆呀!


皇室纖形旺角分店面積都幾大,有好多間 facial 房外,仲有一些是減肥機、做 spa 的療程房,裝潢以啡、紅、金為主,很有皇者氣派~!


今日所做的「皇牌 4D 無創微雕療程」用這機器(簡稱: 4D 機),此療程能於短時間內將高熱滲透到真皮層和膠原纖維組織,讓皮層神經末梢未感覺到之前,已經將高熱能直入真皮層,當真皮層達至一定溫度時會刺激大量膠原增生,有助:
—  面部提升
—  收緊肌膚
—  嫩膚
—  收細毛孔
—  改善皺紋

它擁有四個不同大小的機頭,使用於身體不同部位,除了在面上做療程外,亦可在身上如肚腩、手臂等地方使用~連眼晴、鼻翼這微細位置都可以「碌」到,令面部輪廓更立體。


唔好意思,今集會比較多肥肉照的(獻醜了...)

美容師 Kiko 先為我做一般的護理,卸妝>洗臉> Peeling > Steam >針清>修雜毛;然後到主角做機。

平時我們做 facial 機,都只是在面上做,最多有時加頸一同做療程,但皇室纖形這「皇牌 4D 無創微雕療程」很特別,連肩膞都做埋!真是好全面~

美容師 Kiko 說因為平日女性的肩膞負擔都幾大,尤其 OL 返工常常對著電腦,很大勞損,肩頸位都易浮腫,血液循環不足,所以會以機器由肩膞開始通淋巴,至到頸>臉>眼。

開始前先會在皮膚上塗啫喱,讓「碌」機時更易推,會由肩膞開始,然後到鎖骨,再慢慢上頸。起初感覺暖暖地幾舒服,然後會越來越熱,因高熱開始時滲透到真皮層和膠原纖維組織,如果太熱記住同美容師講呀!通常肌肉太累受熱的耐力會減低的,但碌碌下都幾舒服~


碌完頸之後見到紅哂,好明顯血液循環不良了...呢個位特別痛,我常常貼鎮痛膏布,但做完機後感覺鬆好多,條頸冇咁攰~


然後碌面,尤其面珠 dum 和雙下巴位,美容師會幫我碌多幾下,加強收緊輸廓!


最後是眼部,轉了一個細機頭,眼蓋和眼袋都可做機,可以淡化眼紋;還有虎紋位都會用這細機頭,改善紋理。


看看 Before & After ,都幾大分別啊!眼晴都大一點,眉、鼻翼和觀骨位都高左,自己雙手摸摸,也感到皮膚變得緊緻很多!而做完機後皮膚會有一點微紅,有 D 熱熱地的感覺,不過完成整個 facial ,敷完面膜後會散走,離開時沒有紅了,可安心素顏出街!


我還是第一次看到自己被倒模的樣子...美容師為我拍的,原來倒模是這樣~~~這個是保濕面膜,敷完更水潤!


過程太約兩小時,完成後皮膚白淨很多呀!而且改善細紋好得!~好似冇哂 D 紋咁,毛孔收細多了,皮膚充滿彈性,輸廓也提昇不少,雙下巴 bye bye !~~~雙眼沒之前般浮腫,連肩頸位都減退水腫,感覺鬆哂!


「皇牌 4D 無創微雕療程」真是不錯,很適合上班族的女士,因為平日返工頸緊膞痛~也適合媽媽/主婦,因為平時我抱仔抱得多/做家務,肩頸位特別疲累,這療程可以通淋巴、去水腫,也可減少頸紋,唔止面部皮膚靚,連肩頸皮膚都變得平滑,加強彈性, 4D facail 很全面,唔會有漏洞現出老態,保持年輕!

也謝謝美容師 Kiko 為我做 facial ,她很用心說明每個 step ,技巧純熟,雖然第一次來,但我也很安心睡,沒有緊張~

值得讚讚房間裡有個鐘仔,如果換完衫可以按鐘讓美容師知道,唔洗呆等或打開門,很細心的服務呢!~

試做療程及資料由皇室纖形提供。



關於daidai & pipi
博客:
Blogspot
Yahoo
Beauty Exchange
ubeauty
she.com
88db
elle
MyBB.com.hk 


follow me on instagram:
search: daidaipipi

媽媽專欄:

沒有留言:

發佈留言

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails